Fråga Purseblog: Vad ska jag få för min första designväska?

Hallå! Jag heter Kerri och jag är 20 år gammal. Under den längsta tiden (nästan ett och ett halvt år nu!) Har jag velat köpa min helt egen lyxhandväska, men har ständigt fastnat på hur jag startar min samling.

Eftersom jag är högskolestudent och inte kan arbeta mycket under hela skolåret tar det ganska länge för mig att spara pengar. Nu när min vårtermin kommer att ta slut och jag kommer att arbeta under sommaren, tror jag att jag kanske kan köpa min allra första lyxhandväska!

Jag slits mellan vilken väska jag ska få, eftersom jag är väldigt i Louis Vuitton Speedy 25/30, Balenciaga Classic First, Prada Saffiano Lux Tote och Chanel Mini Flap Bag. Har du några råd till vilka jag ska börja med? Jag har inte hållit någon av dem tidigare, så jag planerar att gå någon gång i sommar. Jag är närmare att kunna få LV Speedy (och eventuellt Balenciaga) än Chanel Mini -klaffen.

Jag skulle verkligen, verkligen älska din hjälp. Jag har haft en passion för plånböcker sedan jag var ungefär 6, och din webbplats och forum har fått mig att bli kär i dem ännu mer. Gud vet bara hur många recensioner jag har sett på YouTube om varje väska!

Jag hoppas att höra tillbaka från dig och tacka dig igen för att du alltid har gjort min dag bättre!

Kerri,

Tack så mycket för de otroligt vänliga orden om vår webbplats. Jag har känt mig oerhört tur att ha en så fantastisk grupp läsare som följer med och det har blivit en stor handväska-kärleksfull familj under alla åren. Jag är så glad att ha dig med på resan!

När jag var 20, stelnade jag verkligen min kärlek till lyxhandväskor också, och precis runt den tiden började jag Purseblog och Purseforum med Vlad. Jag tillbringade så mycket tid, precis som du, försökte bestämma mig för mitt första lyxväskköp och sparat ett tag. Min var Fendi Spy Bag. Jag fick väskan till jul från mina föräldrar och det var i höjden av IT-väsketiderna, vilket ledde till att jag bara faller längre. Jag var så nöjd med den väskan och älskar fortfarande den, men den var mer trendig än en klassiker, och för din första designväska vill du definitivt ha en klassiker.

Så låt mig ge dig för- och nackdelar för var och en av de väskor du listar ovan som alternativ och berättar vilken väska min röst går till. Du bör definitivt ta lite tid att kolla på väskorna personligen för att se vilken som passar din personlighet bäst och känns bäst på dig.

Louis Vuitton Speedy 25/30
$ 950+ via Louis Vuitton

Vissa kan bli förvånade, men jag tror inte att du borde få den här väskan. Ja, det är en klassiker och kommer för evigt att hålla en plats som en av de mest kända designpåsarna genom tiderna. Många flickor startar sina samlingar denna exakta Louis Vuitton -väska, och det är inte ett dåligt val, men den här väskan är svår att använda som en vardagsväska. Jag har några Speedys, inklusive 30 cm -versionen.

Väskan förlorar sin form när du börjar fylla den och medan du kan köpa en väska, ser jag bara inte behovet. Det är också en mörk interiör gör att insidan känns som en bottenlös grop. Jag kan sällan hitta vad jag behöver i den här väskan och på grund av formen verkar det vara värre än andra väskor. Det finns Speedys som kommer med en axelrem, och om du slutar bli snabb rekommenderar jag en axelrem. Handtagen är korta och du kan kila den här väskan i armens kärna, men det kommer att bli supertung snabbt och du kommer så småningom att irritera.

Med allt som sagt finns det fortfarande många skäl till att du bör äga en Louis Vuitton Speedy någon gång i ditt liv!

Balenciaga Classic först
1 685 $ via Balenciaga

Kan jag övertyga dig om att få en Balenciaga stadsväska? Det är här min röst går för dig! Du är ung och Balenciaga fungerar så bra för den yngre publiken och övergångar lätt när du blir äldre. Jag kan inte tala tillräckligt mycket om mina Balenciagapåsar och priset är fortfarande riktigt OK för en designväska. Jag vet att staden kostar mer än den första, men den första är mindre och slutar arbeta bäst för avslappnad användning eller helgkläder. Om du är kortare kan det fungera OK för vardagligt bruk, men jag tycker att staden är perfekt.

Det här är din första designväska, du vill kunna använda den vanligtvis och under lång tid. Balenciaga City -väskan är härlig, och medan jag tycker att axelremmen är för kort, verkar andra tro att den är perfekt i sin storlek. Jag är 5’11 så det gör att väskor passar på mig ser mycket annorlunda ut från någon som är betydligt kortare, men Amanda är 5’6 och föredrar också staden.

Balenciaga erbjuder så många färger och läderåldern med tiden. Jag tror att om du gick med en Balenciaga -väska kommer du att vara så glad. Så Balenciaga får min röst.

Prada Saffiano Lux Tote
1 990 $ via Bergdorf Goodman

Missförstå mig inte, jag älskar Prada Lux Tote, men jag tror att den har mer av en arbetsväska eller Ladylike Vibe än en 20 -åring i college vibe. Om du är super preppy och det här är det som lockar dig, gå på alla sätt för det, men om du liknar hur jag var på college kan du sluta känna så härVäska är för snygg.

Prada Lux Tote fotograferar extremt bra och jag är säker på att du har sett fantastiska foton av det över hela Instagram, och jag förnekar inte väskans skönhet, men jag tror att för din första väska vill du ha något lite mer lagt- tillbaka. Men om du älskar strukturen och linjerna finns det så många färgalternativ och storlekar i den här väskan. Jag vill att 10 av dem ska vara ärliga.

Chanel liten klassisk klaffväska
4 700 dollar via Chanel

Chanel -flikväskan är ungefär lika tidlös som de kommer. Jag älskar den här väskan, och om jag fick det som min första designväska, skulle jag ha varit så glad. Jag insåg inte hur mycket jag skulle hamna med Chanel -väskor, jag slutade inte dras till dem förrän senare i min handväska besatt dagar. Den lilla klassiska klaffen, som är 5,7 ″ x 9,3 ″ x 2,6 ″, kostar 4 700 dollar. Det är en dyr väska.

För att försvara priset, om du fick denna Chanel -väska som din första skulle du värda den resten av ditt liv. Kanske en dag skulle du ha en dotter som du kan överföra den till. Men jag vet inte att du skulle använda det så mycket, och om du är något liknande mig kan du vara lite rädd för att bära det ofta.

Sammantaget har du fantastiska väskor som du gillar och du inte kan gå fel. Men jag tror att din första väska inte bara borde vara en väska du älskar utan också en väska du planerar att använda och älska. På grund av det tror jag fortfarande att en Balenciaga -väska är ditt bästa alternativ. Lycka till dig och låt oss veta vad du slutar bestämma dig för!