Throwback torsdag: Kom ihåg att Prada skakade Blossoms Bag

I september 2007 hade jag precis börjat mitt gymnasium. Om ett par månader skulle jag få mitt godkännandebrev till college, och det var smidig segling därifrån. Vid den tiden hade jag allt från fingrarna ner till mina tår att jag skulle bli accepterad till Fashion Institute of Technology. Min dröm skulle så småningom gå i uppfyllelse, men när Miuccia Prada debuterade sin banbrytande samling för våren 2008, hade jag ännu inte hört att jag accepterades för att passa. Jag var redan nedsänkt i modevärlden, så förtjust av möjligheten till det allt jag ville njuta av alla delar av det. Efter skolan skulle jag sitta vid familjedatorn och bläddra igenom recensionerna och fotona på varje samling, och jag minns att jag var helt i vördnad för Prada det året.

Jag ägde inte en enda designväska vid den tiden, och medan lockelsen och dragen jag kände vid den tiden är svårt att komma fram i dessa dagar, minns jag tydligt att jag såg en läder flerfärgväska i lila, orange och kricka nyanser I den Prada -samlingen. Väskan presenterades tillsammans med en fantastisk, eterisk samling av bitar och Prada Fairy Bag, stal rampljuset det året. Men Prada skakade Blossoms -väskan var också en framstående det året. Det fanns till och med en original, animerad kortfilm som släpptes tillsammans med samlingen, med titeln “Skvade blommor”. Jag kommer inte ihåg att jag såg filmen vid tidpunkten för släppningen; Snarare upptäckte jag det när jag forskade på väskan, som jag levande minns för den här funktionen.

Prada skakade blommor väska
via eBay

658 $

När jag tittade på det för första gången kände jag mig transporterad till den nyckfulla världen av Prada. I slutet av filmen inträffar den animerade karaktären på en färgglad, magisk fisk som förvandlar sig till den mycket Prada skakade blommor väskan jag minns. Det är magiska stunder som detta när jag påminde varför jag först blev kär i handväskor. Prada skakade Blossoms -väskan (för att inte överskuggas av Prada Fairy Bag) var en integrerad del av varumärkets samling det året och dyker upp i ett brett utbud av färgalternativ. Från nyanser av violetta, kricka och orange till en blandning av lila och fuchsias till metallisk guld och svart version, den här väskan wowed mig på banan.

Fru Prada pratade med Vogue Runway om samlingen om att det handlade om att försöka hitta en ny kreativitet “, och det känslan, vilket var uppenbart då och är ständigt apparent nu, i allt som Prada gör. Ironiskt nog påminner färgerna som presenterades i den ursprungliga Prada skakade blommorväskan mig om de djupa lila och påfågelblå från hösten 2021: s Prada Signaux -väska, och suddently vill jag ha den här väskan igen, även om den inte verkar vara mycket lättillgänglig på Reasale marknadsföra.

Kommer du ihåg att Prada skakade Blossoms väska? Hade du en?